Náš prvý Deň detí aj vďaka Owlet

Owlet – detská pestúnka, ktorá monitoruje srdcovú činnosť a okysličenie. Tieto hodnoty sú pre nás veľmi dôležité, nakoľko náš syn po narodení ostal kvôli zdravotným ťažkostiam v nemocnici dlhšie a tam sa prvýkrát stalo, že náhle prestal dýchať, dôvod bol neznámy.

Mala som doma pripravený obyčajný monitor dychu do postieľky, ale po tejto skúsenosti som začala ako správny zdravotník hľadať na internete tzv. detský pulzný oxymeter. Náhodne pri prezeraní sociálnych sieti som objavila značku Owlet a ihneď som začala hľadať viac informácií. Obyčajný detský oxymeter bol cenovo náročný (viac ako 1000€) a na rozdiel od Owlet Smartk Sock sa v domácich podmienkach použiť nedá.

Po príchode z pôrodnice sme používali inteligentnú ponožku nepretržite, ako počas spánku, tak aj v bdelom čase syna, čo nám zachránilo jeho život. Keď už sme si mysleli, že máme to najhoršie za sebou, tak vo veku 2 mesiacoch po obedňajšom dojčení pri odgrgnutí, kedy som mu nevidela tvár, sa náhle rozozvučal alarm, ktorý ma upozornil že sa niečo deje. Ihneď som zložila syna dole a uvidela som ho, ako úplne zbledol, prevrátené oči a nedýchal. Moja záchranárska časť sa aktivovala, snažila som sa neprepadnúť panike a začala som konať. Ako prvé bolo oslovenie, ale zároveň aj s bolestivým podnetom (stlačenie ušného lalôčika alebo zatlačenie na hrudnú kosť). Keďže to nezaberalo, tak som ho položila na zem a začala úvodnými vdychmi, ktorými sa u detí začína KPR (5 úvodných vdychov pred stláčaním hrudníka), nám našťastie stačili iba 2 a syn opäť začal dýchať.

Odvtedy sa Owlet stal našou neoddeliteľnou súčasťou 24/7. Pri ceste autom, na návštevách, v kočíku, ale aj pri spoločnom spaní, kde Owlet je jedinou možnosťou, ako správne monitorovať dieťa bez toho, aby falošne zachytávalo vás, ako iné baby monitory. Preto sme za Owlet vďační, že náš prvý sviatok MDD môžeme oslavovať spoločne.♥️

Nikol Lenarčičová – záchranárka

*Uvedené príbehy a skúsenosti sú autentickou výpoveďou konkrétnych rodičov. Nejedná sa o platenú spoluprácu a ich výroky a tvrdenia o produktoch nemusia reprezentovať názory a postoje spoločnosti Owlet.

Nákupný košík
Návrat hore
Horúce letné zľavy až 30 %
This is default text for notification bar