Ako správne nasadiť ponožku Smart Sock?

Správne nasadenie Smart Sock pomáha zaistiť, aby bola látková ponožka na nohe dieťaťa pohodlná, a pomáha predchádzať upozorneniam, že ponožka nie je správne umiestnená a nemôže riadne merať hodnoty.

  • Každé balenie obsahuje 4 látkové ponožky (2 veľkosti v ľavom a pravom prevedení). Vyberte si príslušnú veľkosť látkovej ponožky pre ľavú alebo pravú nohu.
  • Po výbere veľkosti skontrolujte, či je senzor správne pripevnený k ponožke. Diel so senzorom by mal presne pasovať do výrezu na ponožke.
  • Výrez so senzorom umiestnite za malíček na vonkajšiu stranu chodidla dieťaťa.
  • Obtočte kratší popruh okolo prednej časti chodidla a zapnite na suchý zips nad prstami.
  • Potom obtočte dlhší popruh okolo zadnej časti členku a zapnite suchý zips na priehlavku. Uistite sa, že popruh okolo členka správne pokrýva celý suchý zips od členka až po priehlavok.

Prevencia začervenania pokožky

U veľmi malého percenta užívateľov chytrej ponožky Smart Sock môže dôjsť k začervenaniu alebo podráždeniu pokožky. Náš výskum v spolupráci s dermatológmi a pediatrami ukazuje, že v týchto prípadoch nejde o podráždenie spôsobené vysokou teplotou. Zariadenie Smart Sock má totiž zabudované teplotné čidlá, ktoré zaisťujú, že si senzor udržuje absolútne bezpečnú teplotu. Začervenanie pokožky obvykle vzniká kombináciou tlaku, vlhkosti a trenia. Podobne ako keď si obujete nové topánky, ktoré vám nesedia, môže tlak a trenie spôsobiť podráždenie kože. Starostlivé dodržiavanie pokynov spoločnosti Owlet výrazne minimalizuje riziko narušenia alebo podráždenia kože na chodidle vášho dieťatka.

8 tipov na prevenciu začervenania pokožky

  1. Pravidelne striedajte nohy. Ponožku presuňte z ľavej na pravú nohu aspoň každých 8 hodín.
  2. Denne kontrolujte podráždenie kože počas prvého týždňa používania a po zmene veľkosti ponožky každé 4 hodiny. Pokiaľ na danej nohe zaznamenáte podráždenie, ktoré pretrváva od predchádzajúcej noci, prerušte používanie na postihnutej nohe a postupujte podľa nižšie uvedených pokynov, čo robiť, keď má vaše dieťa začervenanú pokožku.
  3. Pravidelné ručné pranie látkovej ponožky. Odporúčame prať ponožku každé dva týždne alebo pri jej znečistení, aby sa zabránilo podráždeniu. Pred použitím ich úplne vysušte.
  4. Minimalizácia vlhkosti. Pred umiestnením sa uistite, že je chodidlo úplne suché, a nepoužívajte pod zariadením pleťové mlieko alebo iné prípravky na pokožku. Rovnako sa vyhnite ďalším ponožkám alebo vrstvám látky cez zariadenie, aby ste zabránili nadmernému poteniu nôh.
  5. Použite správnu veľkosť ponožiek a umiestnite ich na nohu, pre ktorú sú určené. V krabici sú priložené dve veľkosti látkových ponožiek, veľkosť 1 a veľkosť 2, ktoré sa odvíjajú od hmotnosti vášho dieťaťa. Ide vždy pre pár ponožiek s rozlíšením pre pravú a ľavú nohu.
  6. Správne umiestnenie ponožky. Zaistite správne umiestnenie a nastavenie ponožky, sensor by mal byť vždy na vonkajšom okraji chodidla. Ponožku príliš neuťahujte.
  7. Kontrola zapínania na suchý zips. Pri umiestňovaní ponožky prekontrolujte, či sa drsná strana suchého zipsu nedotýka kože. Ak áno, bude treba zmeniť polohu pásikov.
  8. Udržujte látkovú ponožku v dobrom stave. Skontrolujte, či nie sú ponožka a či látka okolo senzora pokrčené, potrhané či inak deformované, čo by mohlo nepriaznivo ovplyvniť správne a pohodlné umiestnenie ponožky.

Čo robiť, ak má vaše dieťa začervenanú pokožku

Nenasadzujte ponožku na postihnutú nôžku a používajte ju iba na druhej zdravej nožičke, kým podráždenie úplne nezmizne. Každé 4 hodiny kontrolujte kožu pod ponožkou, aby ste sa uistili, že sa podráždenie neopakuje. Pokiaľ sa podráždenie objaví na oboch chodidlách, prestaňte ponožku používať. Opätovné použitie ponožky a senzora na podráždenú pokožku môže podráždenie zhoršiť.

Obráťte sa na zákaznícku podporu, kde vám naši experti radi poradia a pomôžu predísť  začervenaniu ponožky.

Ashley Poelman

Nákupný košík
Návrat hore
Horúce letné zľavy až 30 %
This is default text for notification bar