6 tipov pre mesiac bezpečnosti detí

Poďme sa počas tohtoročného septembra zamerať na detskú bezpečnosť – koniec koncov je to Mesiac bezpečnosti detí. Existuje množstvo možností, ako zaistiť, aby vaše dieťatko bolo v bezpečí a my vám teraz niektoré z nich predstavíme. Ako spoločnosť založená rodičmi a pre rodičov sa Owlet zaviazal ponúkať riešenie, ktoré rodičom pomôžu zaistiť pre ich deti bezpečie po celý rok.
Tu je šesť tipov, ktoré vám pomôžu zaistiť bezpečie vášho dieťatka tento aj každý ďalší mesiac!

Vždy dodržujte zásady bezpečného spánku

Bábätká žijú v neustálom kolobehu jedla, spánku a potreby vymeniť plienku. A aj keď je to vyčerpávajúce, je dôležité vždy pamätať na dodržiavanie zásad, ako môže bábätko spať bezpečne:

  1. Bez zbytočností:
    uložte dieťatko do postieľky bez prebytočných prikrývok, vankúšov alebo plyšákov.
  2. Na chrbte:
    dieťatko uložte vždy na chrbát, či už zavinuté, alebo nezavinuté.
  3. V postieľke:
    dieťatko by malo vždy spať vo svojej vlastnej postieľke alebo kolíske.

Detská postieľka by mala mať pevný matrac povlečený dobre padnúcou plachtou. Ak máte obavy, aby vaše dieťatko zostalo počas spánku v teple, oblečte ho do pyžamka a použite fusak.

Starostlivá kontrola autosedačky

Pred odchodom z pôrodnice už musíte mať v aute nainštalovanú detskú autosedačku. Odhaduje sa však, že viac ako polovica autosedačiek je nainštalovaná nesprávne alebo nie je správne používaná. Ak ste rodičom malého dieťaťa, je dôležité sa uistiť, že je autosedačka správne nainštalovaná a že je vaše dieťatko pri každom nástupe do auta správne pripútané. Dopravné nehody sú jednou z hlavných príčin úmrtí detí mladších ako 5 rokov, preto je veľmi dôležité uistiť sa, že robíte všetko pre to, aby vaše dieťa bolo na cestách v bezpečí.

Investujte do opatrovateľky

Mať dieťatko pod dohľadom je jedným z najefektívnejších spôsobov, ako zaistiť jeho bezpečnosť. Opatrovateľka vám navyše môže dodať pokoj, keď nemôžete byť s bábätkom v rovnakej miestnosti.
Ak chcete kompletné riešenie pre prehľad o vašom bábätku, vyskúšajte Owlet Monitor Duo. Sleduje tepovú frekvenciu, hladinu okysličenia krvi aj kvalitu spánku – a zároveň prenáša video v HD rozlíšení priamo do vášho smartfónu. Navyše si budete môcť prezerať a ukladať videoklipy a využívať technológiu prediktívneho spánku, aby ste vedeli, kedy by malo bábätko znova zaspať, a dostanete upozornenie, kedykoľvek vás môže potrebovať.

Krízový plán pre mimoriadne situácie

Bezpečie dieťatka je potrebné mať na pamäti aj mimo domáceho prostredie. Prírodné katastrofy, ako sú povodne, požiare a tornáda, každoročne postihnú tisíce rodín a plánovanie dopredu môže ušetriť čas a stres a pomôcť udržať celú rodinu v bezpečí. Ak sa chcete pripraviť na možné mimoriadne udalosti:

  1. Vytvorte si zoznamu kontaktov pre prípad núdze
  2. Naplánujte si, ako zabezpečiť svoj domov a jeho okolie
  3. Naplánujte si, ako zabezpečiť svoj domov a jeho okolie

Inštalujte detektor dymu a oxidu uhoľnatého

Uistite sa, že je váš domov vybavený detektorom dymu a oxidu uhoľnatého a že sú v prevádzke. Každý mesiac ich testujte a pravidelne kontrolujte batérie, aby ste zaistili ich stálu funkčnosť. Všetky domy a byty by mali mať funkčné hlásiče dymu a oxidu uhoľnatého na každom poschodí a jeden v blízkosti zdrojov tepla, ako je kuchyňa, krb či kotol. V prípade požiaru alebo úniku oxidu uhoľnatého môžu tieto hlásiče zachrániť život vašej rodiny.

Zaistenie voľných káblov a šnúr

Elektrické zástrčky a dlhé šnúry od žalúzií predstavujú pre dojčatá a malé deti vážne riziko uškrtenia. Zakryte a zaistite šnúry od lámp alebo monitorov a nikdy nedávajte detskú postieľku alebo kolísku do blízkosti nezabezpečených šnúr. Užitočným spôsobom, ako mať dieťatko pod kontrolou, je využitie kamery Owlet Cam 2. Súčasťou jej balenia je aj sada pre bezpečnú montáž na stenu, aby sa voľné káble nedostali do malých ručičiek, a je možné ju bez obáv namontovať nad detskú postieľku. Prenos dát z kamery je navyše zabezpečený, takže sa k nim dostanete iba vy a ďalšie povolané osoby.

Mesiac bezpečnosti detí je skvelou príležitosťou pre rodičov a opatrovateľov, aby si osviežili vyššie uvedené tipy pre detskú bezpečnosť a spoznali nové možnosti, ako svojim deťom zaisti ešte väčšie bezpečie. Na zvýšenie detskej bezpečnosti je potrebné zapojenie širokého spoločenstva ľudí a spoločnosť Owlet je hrdá, že môže byť partnerom rodín po celom svete.

Madelyn Harris
Copywriterka Madelyn Harrisová pochádza z južnej Kalifornie a žila a pracovala na mnohých miestach po celom svete. Medzi jej obľúbené miesta patrí Hoi An vo Vietname a Napier na Novom Zélande.

Nákupný košík
Návrat hore
Horúce letné zľavy až 30 %
This is default text for notification bar